ΣΕΛΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ "ΑΝΑΝΕΩΣΗ-ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ",ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΑΠΟΨΕΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΑΓΡΑΦΙΩΤΕΣ

Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Ευρυτανικά Νέα
Αν εκλεγείτε δήμαρχος Αγράφων, πού πιστεύετε ότι θα οφείλεται αυτή η νίκη σας; 
Αρχικά θέλω να σας ευχαριστήσω για τη φιλοξενία  μέσα από τις σελίδες της  έγκριτης   εφημερίδα σας . Ενεργός και συμμέτοχος πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης και  ο ρόλος του τύπου σημαντικός  καθ όλα , στην εποχή μας . Κύριε Τσώνη  απαντώντας στην ερώτησή σας , σας κάνουμε γνωστό ότι  η νίκη μας θα οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στις επιλογές των δημοτών του Δήμου Αγράφων οι οποίοι καθημερινά πλαισιώνουν την παράταξή μας , αναγνωρίζοντας το ήθος , το πρόγραμμά μας , την μέχρι τώρα πορεία μας και  τις προοπτικές που ανοίγονται μπροστά τους. Στην καθημερινή μου επαφή και συνομιλία με το σύνολο των δημοτών και κατοίκων του Δήμου , διακρίνω αυστηρά κριτήρια επιλογής  και ο κόσμος είναι αποφασισμένος να μην αφήσει  να χαθεί μια ακόμα ευκαιρία για το δήμο μας . Κύριε Τσώνη , το μέλλον των Αγράφων , το μέλλον μας , το μέλλον του τόπου μας , είναι στα δικά τους χέρια και στις δικές τους αποφάσεις . Στην κρίση τους έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη και αυτό θα φανεί την Κυριακή της 18ης Μαΐου . 

Ποιες θα είναι ο 100 πρώτες ημέρες του δημάρχου Μπαμπαλή;
Όπως έχω διακηρύξει μέχρι τώρα και μου δίνεται η ευκαιρία  να το ξαναπώ, από την πρώτη στιγμή  ανάληψης των καθηκόντων μας ,  παραλαμβάνουμε το Δήμο με τον έλεγχο  στα οικονομικά του , ούτως ώστε να αρχίσει άμεσα η περαίωση των υποχρεώσεων του Δήμου προς τρίτους. 
Τίθεται σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα άμεσης ανασυγκρότησης και οργάνωσης των υπηρεσιών του Δήμου, ανάληψης καθηκόντων και ανάθεσης  αρμοδιοτήτων στους αιρετούς συνεργάτες μας,  επαναπροσδιορισμού  αρμοδιοτήτων,  ρόλων και υποχρεώσεων  όλου του προσωπικού του Δήμου μας,  καταγραφής των άμεσων αναγκών και προτεραιοτήτων σε υλικοτεχνική υποδομή, και άμεσης προετοιμασίας του προϋπολογισμού του Δήμου για το οικονομικό έτος 2015,  ώστε να  ολοκληρωθεί και να κατατεθεί εμπρόθεσμα.  

Δεκάδες επαγγελματίες Αγραφιώτες (προμηθευτές, εργατοτεχνίτες κλπ), έχουν κινηθεί δικαστικά κατά του δήμου, για οφειλές του δήμου στους ιδιώτες από έργα και προμήθειες που μένουν απλήρωτες εδώ και χρόνια. Πως θα το αντιμετωπίσετε άμεσα αυτό; 

Το θέμα αυτό κ Τσώνη έχει κλείσει με την ανακοίνωσή μου στον τοπικό τύπο και στα μέσα
κοινωνικής δικτύωσης της 26ης Μαρτίου και σας ευχαριστώ που επαναφέρετε την ερώτηση. Υπενθυμίζω απλά τη θέση μας όπως ανακοινώθηκε το Μάρτιο και  κάνουμε  σε όλους  γνωστό , ξανά και ξανά , ότι οι υποχρεώσεις του Δήμου απέναντι σε νόμιμες οφειλές του θα τηρηθούν στο ακέραιο και μάλιστα αμέσως μετά την παραλαβή του Δήμου και τον απαραίτητο οικονομικό  έλεγχο. Απλά και κατανοητά. Τίποτα λιγότερο,  τίποτα περισσότερο. Η οποιαδήποτε φήμη για το αντίθετο, είναι σκόπιμη και χαλκευμένη  κακοήθεια που αποσκοπεί  να βλάψει την Παράταξή μας.

Θα ήθελα να προσθέσω,  ότι,  στο πλαίσιο της προβληματικής λειτουργίας του Δήμου από την απερχόμενη δημοτική αρχή δεν υπάρχουν συμφωνητικά και αποφάσεις ανάθεσης για όλους όσους εργάστηκαν τα τελευταία τρία χρόνια.

Για το λόγο δεσμεύομαι ότι μετά τις εκλογές,  θα υπάρξει ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου, ώστε, αφ’ ενός να διασταυρωθούν και  να ελεγχθούν οι δαπάνες και αφ’ ετέρου να καταγραφούν στα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου οι δικαιούχοι  και οι  αντίστοιχες οφειλές  για κατοχύρωση,  διαφάνεια και τακτοποίηση. Αυτή η εκκρεμότητα της απερχόμενης δημοτικής αρχής  δεν μπορεί να αιωρείται και να διαιωνίζεται και εκατοντάδες δημότες μας να παραμένουν όμηροι και ακάλυπτοι από το Δήμο για υπηρεσίες που έχουν προσφέρει.

Πως θα ξαναγυρίσουν οι νέοι στα χωριά μας; Έχετε κάποιο σχέδιο να ζωντανέψει ο τόπος; 

Το πρόβλημα της απασχόλησης των νέων είναι τεράστιο σε όλη την Ελλάδα σήμερα και ιδιαίτερα στο Δήμο μας αυξήθηκε σημαντικά.  Τα τελευταία χρόνια με την παντελή απουσία οποιασδήποτε επένδυσης , ανάλογης πρωτοβουλίας, και στήριξης, η απασχόληση είναι μια από τις μεγαλύτερες πληγές της Ελληνικής κοινωνίας και  θα παλέψουμε για να αλλάξει η κατάσταση.  Με το σχεδιασμό που ετοιμάζουμε, σχεδιασμό που αναλύω παρακάτω, θα διαφανεί  για το που πρέπει και πως πρέπει να γίνουν οι παρεμβάσεις και η πραγματοποίηση έργων  που θα δώσουν σημαντική ώθηση στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας,  ούτως ώστε να κρατήσουμε τους νέους ανθρώπους στην περιοχή μας και να δώσουμε ώθηση , σχέδιο και στήριξη για επιστροφή άλλων και  των οικογενειών τους,  στην περιφέρεια του Δήμου μας. Τέτοια έργα είναι καταρχάς αυτά που θα κάνουν  το Δήμο έναν ελκυστικό τουριστικό προορισμό, και η προβολή της Δυτικής Ευρυτανίας, της λίμνης,  των βουνών μας και των ποταμών μας, ως τόπο ιδανικό για εναλλακτικό τουρισμό. Για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα παραγωγής, γεωργικής, δασικής , ενεργειακής  και κτηνοτροφικής,  θα είμαστε έτοιμοι να αξιοποιήσουμε καλλίτερα το ανθρώπινο δυναμικό που απασχολείται ή που θα απασχοληθεί στους παραπάνω  τομείς. Θα υποστηρίξουμε κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα ειδικά αν προέρχεται από νέους ανθρώπους και θα ασκήσουμε κάθε δυνατή πίεση ώστε οι αρμόδιοι να δώσουν λύση με πολλαπλά οφέλη για τον τόπο μας, ειδικά στον τομέα της απασχόλησης, εκπαίδευσης και στη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Με ποιες δράσεις και ενέργειες, θα φέρετε την "Ανάπτυξη των Αγράφων";


Δεσμεύομαι για κατάρτιση νέου σχεδίου ανάπτυξης δια της εμπεριστατωμένης πανεπιστημιακής έρευνας και πορισμάτων που διαθέτουν ακαδημαϊκό κύρος , αποτελεσματικότητα και ανταγωνιστικότητα , με απώτερο σκοπό την ασφαλή , υπεύθυνη και αποτελεσματική διεκδίκηση των παρεχόμενων κοινοτικών κονδυλίων αλλά και της ισόρροπης και αναλογικής ανάπτυξης των χωριών μας , πάντα με σεβασμό στην προστασία , την ανάδειξη και την αξιοποίηση του φυσικού μας περιβάλλοντος . Με γνώμονα το παραπάνω πανεπιστημιακό σχέδιο  θα συνταχθούν όλες οι μελέτες μας , ώστε  οι κάθε μορφής πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις ,να έχουν την αναλογικότητα κόστους  και οφέλους και να προσανατολίζονται  στην πραγματική και ορθολογική ανάπτυξη με αποκλειστικό σκοπό  την καλυτέρευση της ζωής των δημοτών και τη δημιουργία ενός σύγχρονου σχεδιασμένου δήμου,  όπως επιτάσσουν οι ανάγκες των καιρών. 

Είστε υπέρ ή κατά των αιολικών στα Άγραφα; 


Με την ολοκλήρωση του  προαναφερθέντος  πανεπιστημιακού  σχεδίου  ανάπτυξης  ,τον χωροταξικό σχεδιασμό και τις ειδικές μελέτες χωροθέτησης  που θα πραγματοποιηθούν για το Δήμο μας,  θα ενημερωθούν  διεξοδικά και αναλυτικά για τα υπέρ και τα κατά , όλοι οι Δημότες και κάτοικοι του Δήμου Αγράφων. Θα ληφθούν υπ’ όψιν όλες οι προσλαμβάνουσες παράμετροι  που ορίζουν το συμφέρον του τόπου και την προστασία του περιβάλλοντος  (το οποίο είναι  και επιβάλλεται  να είναι το πρώτο μας μέλημα ) και αφού συνεκτιμηθεί ο  τουριστικός τομέας  και ο πρωτογενής  παράγοντας αλλά και η δυνατότητα δημιουργίας νέων πηγών τακτικών εσόδων  που θα καταστήσουν το δήμο μας  βιώσιμο, αυτοδύναμο , αυτοδιαχειριζόμενο οικονομικά και αυτοχρηματοδοτούμενο, τότε θα παρθούν οι αποφάσεις από το Δημοτικό μας συμβούλιο πάντα με γνώμονα το συμφέρον  του Δήμου και των Δημοτών.

Δεσμευτείτε, εδώ και τώρα, για 5 μεγάλους στόχους που έχετε βάλει και μπορείτε 100% να υλοποιήσετε αν εκλεγείτε. 

α)Οργάνωση και ανασυγκρότηση των υπηρεσιών , των υλικοτεχνικών υποδομών και μέσων του Δήμου, ορθολογική αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού , συλλογικές  και διαφανείς Αποφάσεις . 
β) Πανεπιστημιακό σχέδιο ανάπτυξης  του Δήμου μας, από το οποίο δεν θα υπάρχει απόκλιση , για δημοσιονομική εξυγίανση και νέες θέσεις εργασίας , 
γ) Νέες ολοκληρωμένες μελέτες  με πρωτοτυπία , καινοτομία , ωριμότητα, πληρότητα , ανταγωνιστικότητα και επικαιροποίηση προτάσεων,  ώστε να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο το ΕΣΠΑ και τη νέα προγραμματική περίοδο που τελειώνει το 2020. 
δ) Στήριξη της  Κοινωνικής  Μέριμνας , της  Υγείας για όλους  , και της Αλληλεγγύης , 
ε) Ειδικό βάρος στην Παιδεία,  τον Πολιτισμό,  την Παράδοση, τον Αθλητισμό και προβολή της εικόνας του Δήμου .

Τι λέτε στους δημότες. Γιατί να σας ψηφίσουν; 

Οι δημότες μας είναι ενημερωμένοι και γνωρίζουν ότι υπάρχει πρόγραμμα εστιασμένο στην ανάπτυξη του τόπου μας και στη δημιουργία. Ενώνουμε τους Αγραφιώτες , αποκτήσαμε ήδη σχέση εμπιστοσύνης , ο κόσμος έχει  διαμορφωμένη κρίση και αντίληψη μετά και την τραυματική εμπειρία της απερχόμενης δημοτικής αρχής, η οποία συνετέλεσε στη διάλυση και τον ευτελισμό του Δήμου.  Όνειρό μας ένα καλλίτερο αύριο και στήριγμά μας η συμμετοχή τους,  προεκλογικά και μετεκλογικά. Γνωρίζουν ότι  αλλάζουμε σελίδα , αλλάζουμε το τοπίο , θα επανιδρύσουμε το Δήμο Αγράφων και θα αποκαταστήσουμε το κύρος, την αίγλη και τη χαμένη αξιοπιστία του τόπου μας . 

Ποιο είναι το προσωπικό σας σχόλιο σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις και τον αποκλεισμό του αντίπαλου συνδυασμού από τις εκλογές με απόφαση του Δικαστηρίου; 
Κατ’ αρχήν στην προσπάθεια αυτή κ. Τσώνη δεν έβλεπα ποτέ αντιπάλους. Είμαστε σήμερα υποψήφιοι όλων των Αγραφιωτών και μετά τις εκλογές θα είμαστε Δημοτική Αρχή όλων των Αγραφιωτών. Αντίπαλοί μας είναι τα προβλήματα και οι δυσχέρειες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους οι συμπολίτες μας και στην επίλυση αυτών πρέπει να επικεντρωθεί η προσπάθειά μας. Για το λόγο αυτό απευθύνω ανοικτό, παναγραφιώτικο κάλεσμα σε όλους τους Δημότες του Δήμου μας να αγκαλιάσουν την προσπάθειά μας και τώρα και μετά τις εκλογές. Τους καλώ να συμμετάσχουν μαζικά στην εκλογική διαδικασία και να προσφέρουν τη μεγαλύτερη δυνατή νομιμοποίηση προκειμένου να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας κρίνοντάς μας και τώρα και μετά με τα αυστηρότερα κριτήρια.

Το ψηφοδέλτιό μας, οι συνεργάτες μου κι εγώ είμαστε έτοιμοι να αντιπαρατεθούμε με το παρελθόν και με όλες εκείνες τις πρακτικές που εγκλώβιζαν τον Δημότη στη συναλλαγή και το αλισβερίσι και να του προσφέρουμε μια διαφορετική πρόταση που θα βασίζεται στην αξιοπιστία, την εμπιστοσύνη, τη διαφάνεια και την αλληλεγγύη. Και είμαι σίγουρος κύριε Τσώνη ότι η πρότασή μας αυτή θα πλειοψηφούσε κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Δεν θα ήθελα να σχολιάσω κάτι άλλο ούτε για την εμπεριστατωμένη και απόλυτα νόμιμη και δικαιολογημένη δικαστική απόφαση ούτε και για τους λόγους, οι οποίοι την προκάλεσαν και δεν με αφορούν.


Και μια τελευταία ερώτηση. Αν εκλεγείτε, τι θα θεωρήσετε, εσείς ως προσωπική σας αποτυχία, αν στην 5ετη θητεία σας, δεν υλοποιηθεί; 

 Στα πέντε χρόνια της δικιάς μου θητείας κ Τσώνη, θα αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία, τη λειτουργικότητα και την αποδοτικότητα του Δήμου Αγράφων και αποκλειστικός σκοπός δικός μου και των συνεργατών μου, είναι να καλυτερεύσουμε τη ζωή των Αγραφιωτών, να επενδύσουμε  και να βάλουμε τις υποθήκες για τη νέα γενιά. Και αυτό θα το πετύχουμε, να είστε σίγουρος κι εσείς και οι αναγνώστες σας. Η λέξη αποτυχία δεν έχει θέση στο λεξιλόγιό μας. Γνωρίζουμε τι παραλαμβάνουμε, θέλουμε, μπορούμε και επιβάλλεται να πετύχουμε. Και να είστε σίγουροι ότι θα πετύχουμε.


Αφού σας ευχαριστήσω για μια ακόμα φορά κ. Τσώνη, για τη φιλοξενία και την μέχρι τώρα προβολή των θέσεων της Δημοτικής μας παράταξης, εγώ, οι 51 υποψήφιοι Δημοτικοί  Σύμβουλοι και οι 100 υποψήφιοι τοπικοί  σύμβουλοι, τους οποίους ευχαριστώ θερμά,  στέλνουμε το μήνυμα Ανανέωσης και Προοπτικής  στα Άγραφα, με γνώση, με όραμα, με ιδέες, σχέδιο και σκληρή δουλειά, είμαστε έτοιμοι να γυρίσουμε σελίδα, καλώντας Παναγραφιώτικο Προσκλητήριο ανθρώπων και δυνάμεων, με μοναδικό μας στόχο την επανίδρυση και την ανάπτυξη του Δήμου μας.
       Στο προσκλητήριο αυτό καλούμε κάθε   Αγραφιώτισσα, κάθε Αγραφιώτη,  να  ανταποκριθεί και να είναι  παρών. Παρόντες,  συμμετέχοντας, επιλέγοντας και διεκδικώντας ένα καλύτερο αύριο για το Δήμο Αγράφων, το Δήμο μας.